50+ - Algemene informatie

Bewegen is fijn. Wie beweegt bij RKDOS voelt zich fitter, is meer ontspannen en ontmoet ook nog eens nieuwe mensen. Met speciale programma’s voor vijftig-plussers heeft RKDOS een gevarieerd aanbod in huis.

Bij Sportmix 55+  staat bewegen centraal in een vaste groep van dames en heren. Conditie en kracht komen aan bod met een warming up, spierversterkende oefeningen en vaardigheden in sport en spel. Ook volleybal maakt deel uit van de programma, evenals behendigheidscircuits, badminton, zaalhockey en andere balspelen voor groepen. De les eindigt met een cooling down waarbij de nadruk ligt op rek- en ontspanningsoefeningen. Iedereen kan meedoen in zijn of haar eigen tempo. Tijdens het uurtje Sportmix 55+ draait het niet alleen om lichaamsbeweging, maar ook om gezelligheid.

Sportief in Balans 50+ is een ander programma van RKDOS. Deze les is bedoeld voor vrouwen en omvat onder meer opwarming van spieren door gecombineerde loop- en stapvormen spelen de hoofdrol in dit uur. Oefeningen voor verlenging en versterking van spieren, ademhalings- en ontspanningsoefeningen op muziek komen ook aan bod. Samen de wereld ronddansen waarbij gezelligheid, dans en muziek belangrijk zijn, dat is de kern van Sportief in Balans 50+.

Voor meer informatie: Pascale van den Berg, 038-3315070.

Lestijden