Groepsuitje Aerobics Groep

Aan het einde van het seizoen wordt er door en voor de vrouwen van de twee groepen Aerobics altijd een gezamenlijk uitje gepland. Soms gaan ze fietsen of naar een museum en daarna gezellig koffie drinken met z’n allen. 

 

Ditmaal vond de activiteit plaats op woensdag 1 juli en bleven ze in de turnhal. Greetje Rigterink die ook jaren gesport heeft bij deze groep, maar door werkzaamheden moest opzeggen, was gevraagd een schilderworkshop te geven. Zij geeft sinds een paar jaar schilderles en workshops. En het leek de trainster Claudia Vinke leuk om dat met de groep een keer te gaan doen.

Die woensdag kwamen de vrouwen rond 9 uur binnen in de kantine en konden ze eerst beginnen met koffie en gebak. Tussendoor zou daar nog weinig tijd voor zijn. ;-)
Greetje begon met een uitleg waar ze mee moesten beginnen. Iedereen had een schildersdoek van 30x30 cm gekregen en daar moesten tulpen op geschilderd worden. Ria van Hooff, die ook sport bij de tweede groep van Claudia, hielp mee om de vrouwen wat tips voor het schilderen te geven. Als eerste kwam er een achtergrondkleur op het doek en daarna werd met pastelkrijt een schets van de tulpen gemaakt. Tenslotte werd met acrylverf de bloemen geschilderd. Iedereen was heel geconcentreerd bezig en het was mooi om te zien welke mooie en kleurrijke tulpen tot stand kwamen!
Rond 11 uur was iedereen klaar en kon er een mooie groepsfoto met alle resultaten gemaakt worden. Het was een heel geslaagde, gezellige en creatieve morgen!

Mocht iemand ook geïnteresseerd zijn in schilderlessen en workshops. Vraag  informatie op bij Greetje Rigterink, ze geeft zowel overdag als ’s avonds in Kampen les: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Informatie over haar lessen is ook te vinden op haar site: www.greetjerigterink.nl