Springen - Algemene informatie

Springen oogt spectaculair en is dat eigenlijk ook. De springers van RKDOS maken de mooiste sprongen. Maar zoals bij iedere sport begint het bij de basis. Beginnende springers leren eerst de streksprong, de hurksprong en de spreidsprong. Daarna komen de salto`s en de schroeven. Springers zoeken hun grenzen op om zo steeds meer sprongen te leren. Gehurkt bouwen ze uit naar gehoekt en gestrekt , waarbij het lichaam groter is en de sprong een stuk moeilijker wordt. Als zo’n sprong dan lukt, dan geeft dat een enorme kick.

Springers van RKDOS gebruiken voor hun sprongen verschillende afzetvlakken. Zo wordt er gebruikt gemaakt van mini-trampoline, dubbele minitrampoline, reutherplank en tumblingbaan. De mini-trampoline en reutherplank kunnen gebruikt worden in combinatie met de pegasus , de kast en de tafel.

RKDOS heeft meerdere springgroepen. Recreatiegroepen voor iedereen die het leuk vindt om te springen, daarnaast hebben we ook een selectiegroep voor springtalenten. De sport is voor meisjes en jongens vanaf zes jaar. Ook volwassenen mogen mee springen. Wanneer je hard getraind hebt is er niets leuker dan je meten met andere springers. RKDOS geeft springers de gelegenheid om mee te doen aan wedstrijden. Er zijn twee soorten wedstrijden, individueel en met een groep.  Afhankelijk van het niveau zijn dat wedstrijden op regionaal of landelijk niveau. Het aantal trainingsuren varieert van een uur tot tweeënhalf uur.

Springen geeft niet alleen een kick, springen bij RKDOS is vooral ook leuk en gezellig. Dat zie je terug op trainingen, maar ook bij wedstrijden, demonstraties en optredens van de demogroep Jolly Jumpers. “Springen is eigenlijk altijd een feest’’, zegt een van de springers van RKDOS.

Wie meer wil weten over springen bij RKDOS

kan              contact opnemen met Jeroen Feenstra.                               

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.