Free running - Algemene informatie

Free running is vooral bekend als straatsport, maar de indoorvariant kan net zo uitdagend zijn.  Zo sierlijk mogelijk van de ene plek naar de andere en onderweg hindernissen en obstakels nemen, daar gaat het allemaal om. Met snelheid gekoppeld aan acrobatiek, fysieke uitdaging, mentale beheersing en controle.

Free running is enorm in opkomst. De sport is een filmpjes-hit op internet en op dit moment draaien er twee films in de bioscoop met free running (Razend, Body Language). Free runners zijn de jongens van de straat die vooral in teams zich uitleven. Steeds meer jongeren beoefenen free running of zoeken een plek waar ze onder begeleiding trucs kunnen aanleren. Wil je weten wat deze vorm inhoud? Bekijk dan dit filmpje.

RKDOS draaide in de zomer van 2011 proef met free running. Een clinic onder leiding van professionele freerunners trok toen zo veel belangstelling dat de vereniging naar mogelijkheden ging zoeken om er mee door te gaan. RKDOS vond in Pieter Timmer een ervaren trainer voor de free runners in Kampen. Op 21 oktober was de eerste les. Free running is bij RKDOS ondergebracht bij de afdeling Turnen Heren en Gymnastiek.

Free running bij RKDOS is vooralsnog alleen voor jongens. De lessen zijn op vrijdagavond.

Zin om mee te doen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.