Springen - Groepen

Recreatie

De recreatiegroepen zijn er voor iedereen die springen leuk vindt.  Hier worden  de basissprongen geleerd zoals streksprong, hurksprong en spreidsprong. Vanuit dit startpunt ontwikkelen de springers zichzelf  steeds verder. Deze groepen  trainen een uur per week. Vertier, plezier en met elkaar nieuwe sprongen leren is het uitgangspunt van deze groepen.

Selectie

Deze groep is bedoeld voor springers met talent.  Ze trainen minimaal anderhalf uur per week en maximaal twee├źnhalf uur. Veel bereiken in weinig uren is het uitgangspunt van de selectie. Selectiespringers doen mee aan wedstrijden, regionaal of landelijk. Vooralsnog gaat het om individuele wedstrijden, bij voldoende springers van een bepaald niveau kan het zijn dat ook groepsspringen op de kalender komt te staan. De selectiegroep is voor dames en heren vanaf tien jaar. De selectie is alleen op uitnodiging van de trainers.

Jolly Jumpers

Dit is de demonstratiegroep van de springers. Deze groep omvat dertien springers en wordt voor speciale gelegenheden aangevuld met meer springers. De groep geeft geregeld demonstraties en toert in de zomer met optredens langs campings. De ''komische kast-act'' is het paradepaardje van de Jolly Jumpers. De groep is in te huren voor evenementen, feesten en partijen.