In memoriam Julia Bont

Op vrijdag 6 december 2013 overleed in het ziekenhuis te Zwolle

Vrijwilliger Pur Sang

van RKDOS

 

Julia Bont

We wisten allemaal dat Julia ernstig ziek was. Toen de specialisten aangaven dat ze haar niet konden genezen, werd de behandeling gericht op het voorkomen van verdere uitbreiding van de kanker.

Een periode van vele onderzoeken, controles en begeleiding volgde. Het leek erop dat de ingeslagen weg het bedoelde effect had.

Ondanks de klachten die Julia natuurlijk had was er ruimte om een lang gekoesterde wens van Julia, het maken van een tocht door Zuid Afrika met Thijs en de kinderen, in vervulling te laten gaan.

Julia was een ongelooflijk sterke, optimistische, levenslustige en betrokken vrouw. Dat gaf ons hoop dat ze ondanks haar ziekte nog geruime tijd bij ons zou zijn.

Drie weken geleden kreeg Julia heftige hoofd- en buikpijn, ze kon geen voedsel meer verdragen. Haar toestand verslechterde zodanig dat zij maandag 18 november opgenomen werd in het ziekenhuis. De eerste week trad er nauwelijks verbetering op maar tegen de daaropvolgende vrijdag kwam er een lichte kentering in haar toestand, reden tot hoop. Halverwege de week die volgde ging het toch weer mis en zakte Julia steeds verder weg.

Op vrijdagmorgen 6 december is Julia in alle rust te midden van Thijs en de kinderen ingeslapen.

Wij treuren om haar heengaan, we hadden haar graag nog langer in ons midden gehouden.

Toen Julia met Thijs en de kinderen naar Kampen verhuisde, vond zij als sportvrouw en handen uit de mouwen type al snel de weg naar RKDOS. Hier trad zij in 1988 toe tot het bestuur van onze vereniging.

Naast haar algemene inbreng beheerde Julia met verve de portefeuille Ritmische Sport Gymnastiek (R.S.G.). In 2008 trad zij af als lid van het bestuur maar bleef zich onverminderd voor de vereniging inzetten als ledenadministrateur en eindredacteur van het jaarverslag. Daarnaast bleef haar creatieve inbreng en verleende zij haar medewerking bij nagenoeg alle activiteiten van de vereniging.

Vanwege de vele contacten, die haar bestuurlijke en organisatorische bezigheden met zich mee brachten, maar vooral door haar brede belangstelling en innemende persoonlijkheid werd ze één van de gezichtsbepalende Ambassadrices van de vereniging en de gymnastiek in Kampen.

Julia is 32 lid en 20 jaar bestuurslid van RKDOS geweest.

Op de Algemene Leden Vergadering in 2008, bij het aftreden van Julia als bestuurslid, was het dan ook geen verrassing dat het voorstel van het bestuur om Julia te vereren met het erelidmaatschap met gejuich werd goedgekeurd.

Julia was een op en top verenigingsmens, altijd inzetbaar en je kon blind op haar vertrouwen. Ondanks de zware tijden bleef Julia zich inzetten voor de vereniging. Ze bleef de arbeidsintensieve ledenadministratie doen tot oktober 2012. Ze werd zelfs lid van de Jubileum-commissie en wee degene die ook maar durfde te denken dat het weleens teveel voor haar kon zijn. Over haar deelname was ze zelf nogal bescheiden en niet altijd tevreden. Maar dit was niet terecht, Julia was een grote kracht achter de schermen, je kon altijd op haar bouwen, ze beschikte over een eeuwige positiviteit, had geweldige verhalen en enorm veel humor. Daarnaast deed ze wel degelijk haar werk ondanks dat ze niet altijd fit was. Alle zaken die moesten gebeuren, regelde ze ook. Wat een karakter! Julia wilde ook graag. Het was dan ook weleens moeilijk voor haar dat ze niet alles meer op haar oude niveau kon doen.

Elke vergadering was een feestje op zich, wat zich vervolgens weer uitte in ellenlange mail wisselingen. Hierin wilde Julia het vuurtje in positieve zin nog weleens opstoken met een leuk geplaatste opmerking.

Wij zullen Julia gaan missen. Haar positieve en praktische instelling, “gewoon doen”, enorme verenigingshart en de vrolijkheid die zij altijd meebracht. Ondanks dat zij niet meer bij ons is zullen wij haar warme persoonlijkheid niet vergeten.

Wij wensen allen die Julia lief hadden en waren, heel veel sterkte en steun toe bij het verwerken van dit enorme verlies.