Goede uitslagen turnfinales NK dames 2e divisie RKDOS en sv DOS


Afgelopen zaterdag reisden turnsters en trainsters van GVDOS en RKDOS af naar Dordrecht voor het Nederlands kampioenschap 2e divisie. Suzan Plat en Lina Pierik moesten deze dag strijden voor een mooie eind plaats op het NK. Trainers Meini Pierik en Monique Spekman die die dag mee gingen, waren sowieso al trots op de meiden met het behalen van het NK en daardoor kon de dag al niet meer stuk.


Suzan Plat startte in wedstrijd 2 op het onderdeel balk waar zij echt even in de wedstrijd moest komen. Suzan viel tijdens het inturnen een beetje ongelukkig van de balk waardoor de wedstrijd begon met een klein beetje concentratieverlies. Suzan herpakte haarzelf snel en wist op het 2e onderdeel vloer maar liefst een score van 13.850 te halen. Met dat cijfer was zij 4e op dat onderdeel en liet ze zien dat ze terecht een toestelfinale plek op dit onderdeel had voor zondag waar ze samen met nog 10 andere meisjes streden om de titel Nederlands kampioen vloer 2e divisie. Suzan mocht eveneens op het onderdeel sprong deelnemen in de toestelfinales. Met als slot een prachtige brugoefening waar zij een 13,800 op wist te scoren liet Suzan zien dat ze het haar concurrenten niet makkelijk had gemaakt en terecht op het NK stond. Met een deelnemersveld van 37 turnsters wist Suzan op een geweldige 11e plek te eindigen. Helaas heeft ze daarmee net geen plekje gekregen om te turnen in Ahoy maar dat mocht de pret niet drukken, Suzan en haar train(st)ers zijn trots op de resultaten!

Lina Pierik begon haar finale wedstrijd met een pittige start op de brug, Lina turnde een goede brugoefening met veel moeilijke elementen. Vervolgens ging ze door naar de evenwichtsbalk om daar haar oefening te laten zien.
Met een mooie 13e plaats en een puntentotaal van 10.833 wist zij een goede oefening te turnen zonder te vallen van de balk. Op vloer ging het voor Lina allemaal wat minder goed. Lina is nog herstellende van een gebroken teen, wat haar bij dit onderdeel veel hinder gaf. Met 2 vallen op de vloer kon ze toch haar oefening nog af turnen. Ook op de sprong ondervond zij veel hinder van haar blessure, maar Lina wist zich goed staande te houden op dit onderdeel. We zijn trots dat ze ondanks haar blessure toch nog kon uitkomen op haar verdiende finale van het NK.

Zondag kwam Aysa Hartong uit op balk in de toestelfinale van het NK. Aysa turnde een goede en mooie balkoefening met weliswaar  1 val, maar Aysa turnde ook voor het eerst een nieuw onderdeel, een flick flack op de balk waar ze heel trots op mag zijn.  Met een puntentotaal van 10.350 werd Aysa vandaag  7e op de balkfinale, een knappe prestatie waar we trots op terug kunnen kijken.

Tegelijk met Aysa kwam ook Suzan Plat in aktie op de toestelfinale sprong. Met 13.325 liet ze twee prima sprongen zien waarmee ze op een 5e plaats eindigde, slechts 0.4 punt achter nr 1. Na bijna 3 uur wachten was de laatste finale op vloer aan de beurt. Helaas viel Suzan bij een simpele stut waardoor een podiumplaats niet meer mogelijk was. Ze herstelde zich direct en turnde een uitstekende oefening. Ook Suzan kan terug kijken op een zeer geslaagd seizoen en zich nu gaan voorbereiden op volgend seizoen.Al met al een turnweekend met mooie en goede resultaten voor de beide samenwerkende verenigingen!