Turnsters Turn Centrum Kampen goed van start

- zilver voor Naomi Tardy-

Op zaterdag 1 december kwamen zes turnsters van GV Dos en RK Dos in actie onder de vlag van Turn Centrum Kampen (TCK) tijdens de regionale plaatsingswedstrijd voor de Tweede Divisie in Twello. De dames waren goed op dreef. Naomi Tardy won zilver in de categorie Junior.

 

 

Dit seizoen is de oefenstof veranderd. Voor de turnsters en de trainsters was de wedstrijd een spannend moment; hoe zou het na maanden hard oefenen en voorbereiden gaan ?

In de eerste wedstrijd kwamen Jeugd I turnsters Suzan Plat en Lotte Albers in actie. Beide meiden turnen dit seizoen voor het eerst bij de Jeugd en zetten een knappe prestatie neer. Lotte turnde voor het eerst een reus op brug en werd tweede op sprong. In het eindklassement werd ze 12e en Suzan eindigde op een mooie plek 5 in het klassement. Haar beste toestel was brug, ze haalde hier de vierde plaats.

Bij de junioren turnde Naomi Tardy een stabiele wedstrijd en ging met de zilveren medaille naar huis. Extra knap omdat Naomi dit seizoen voor het eerst bij de Junioren turnt. Met een puntentotaal van 45.475 had ze een ruime voorsprong op de nummer 3. Vooral haar oefeningen op balk (met flick flack) en brug sprongen in het oog. Met hoge uitgangswaarden en een nette uitvoering, werd ze respectievelijk eerste op balk en vierde op brug. Kim Klappe bezette in het eindklassement de 12e plaats. Kim turnde moeilijke elementen: een tsukahara op sprong, en een arabier op de balk. Haar beste toestel was vloer: ze eindigde hier als vierde.

TCK kwam met twee turnsters uit bij de senioren: Daniƫlle Poll en Lina Pierik. De concurrentie bij de senioren is groot, dus het was spannend hoe de wedstrijd zou verlopen. Beide dames hebben het goed gedaan. Lina zette een prima prestatie neer, door in haar eerste jaar als senior beslag te leggen op de vijfde plaats. Ze turnde een nieuw element op de vloer: overslag met een hele schroef en werd vierde op zowel de brug als op sprong. Daniƫlle werd twaalfde in het eindklassement, en zij turnde een moeilijk, nieuw element op de brug: overvliegen met een halve draai.

Trainsters en turnsters zien nog volop ruimte voor verbetering, maar kijken zeker met een tevreden gevoel terug op de start van het wedstrijdseizoen. De tweede wedstrijd voor de tweede divisie turnsters is op 18 januari.