Goed optreden van turnsters Turn Centrum Kampen

-goud voor Dagmar Meijerink, zilver voor Juliana Guirguis bij de pupillen I-

Dit weekend was de eerste plaatsingswedstrijd voor de turnsters van de derde en eerste divisie. Zaterdag 14 december kwamen zes turnsters in Almelo in actie tijdens de voorwedstrijden derde divisie en pupillen I en II N3. Dagmar Meijerink en Juliana Guirguis namen bij de pupillen I het goud én het zilver mee naar huis. Zondag 15 december turnde Chayenne Kolk in de eerste divisie Jeugd II. Ze turnde in dit hoge niveau naar een prima zevende plaats.

 

 

In de eerste wedstrijd op zaterdag turnden de pupillen I Dagmar Meijerink en Juliana Guirguis zich naar de top. Dagmar turnde een hele strakke balkoefening met een mooie radslag. Op brug deed ze de pendelkip en werd ze derde op dit toestel. Dit en haar stabiele, nette turnen brachten haar naar de gouden medaille! Juliana Guirguis deed daar met het zilver niet veel voor onder. Ze turnde op twee toestellen naar de eerste plek; vloer (met een hoge score van 14.550) én brug.

De jeugd turnsters Lieke Siertsema en Lisanne Diender turnden in de tweede helft van het klassement. De nieuwe elementen waarop hard was geoefend lukten goed. Lieke had een mooie half in – half uit op sprong, en op de balk deed ze handstand doorrol. Lisanne deed voor het eerst dit jaar weer mee. Op sprong turnde ze naar een mooie vijfde plek!

Bij de pupillen II liet Qi Lin Braat -met een overtuigende eerste plek op vloer (14.700 ), een eerste plek op brug, én een vierde plaats op sprong- zien dat ze in de top van het klassement mee kan turnen. Helaas mislukte haar balkoefening, wat haar veel kostbare punten kostte. Ze kwam daardoor uiteindelijk op een zevende plaats in het eindklassement terecht.

Ook senior Myrthe Oostenbrink, eindigde op een goede zevende plek in een groot deelnemersveld. Myrthe deed voor het eerst weer mee aan de wedstrijden dit jaar. Ze had een mooie vloeroefening die resulteerde in een zesde plek op dit toestel. Een mooi uitgevoerde Tsukahara bracht haar naar de tweede plek op sprong.

Zondag was Chayenne Kolk aan de beurt bij de Jeugd II in de eerste divisie. Ze begon op vloer met een prima oefening (10.900). Ook sprong (11.950) ging heel goed. Bij de brug moest ze helaas het toestel verlaten bij de reuzendraai, en dat koste natuurlijk wel veel punten. Bij haar oefening op de balk herstelde ze zich, maar turnde ze wat met de rem er op. Ze eindigde alsnog als zevende in het eindklassement, een knappe prestatie op dit hoge niveau!

De wedstrijden voor dit jaar zitten er op. Trainsters en trainer kijken met een goed gevoel terug op de wedstrijden. Alle turnsters hebben goed hun best gedaan en weten nu waar de ruimte voor verbeteringen voor de volgende wedstrijden zit. Deze vinden eind januari volgend jaar plaats, dus nog even tijd om alle puntjes op de “i” te zetten.