Brons voor turnster Michelle de Wilde

Op zaterdag 11 januari  december turnden de meisjes van Turn Centrum Kampen (RK DOS en GV DOS) vierde divisie en instappers D1 hun eerste plaatsingswedstrijd in Ens. Michelle de Wilde (RK DOS) haalde de bronzen medaille bij de instappers. Tara van Tongeren (RK DOS) eindigde kort achter haar, op een mooie vierde plaats.

 

 

Michelle turnde bij alle toestellen in de top tien. Haar vloeroefening, waarin ze een mooie overslag tot stand liet zien, leverde een tweede plek op bij dit toestel. Tara schitterde op de balk. Ze scoorde daar het hoogste cijfer van het hele deelnemersveld. Met deze prestatie plaatsen beide turnsters zich rechtstreeks voor de regionale Overijssel op 5 april in Nieuwleusen. Ook instappers Mariana Guirguis (9e) en Sophie Koek (10e) plaatsen zich direct voor de regio finale. Mariana had een hele mooie sprong en salto tot stand. En Sophie Koek deed voor het eerst een arabier flikflak op de vloer.

Elles Rill kwam met een 11e plek in het eindklassement net iets te kort om zich direct te plaatsen voor de regiofinale. Ze turnde zich wel op brug en sprong naar een mooie vierde plek! Noa Kerssies (20e) had een mooie sprong en haalde ook salto tot stand. Elles en Noa mogen op 15 maart in Kampen de play offs turnen en zo proberen alsnog een plaats in de regiofinale te bemachtigen.

Bij de pupillen II turnde Suzanna Broekhuizen een mooie wedstrijd. Vooral haar nette brugoefening sprong in het oog en op vloer scoorde ze het vijfde cijfer. Met een 14e plek in het eindklassement plaatste Suzanna zich voor de play offs in Kampen.

Ook Jaimy Kooiker (Jeugd II) mag herkansen voor de regiofinale. Jaimy turnde een mooie overslag op sprong en een salto tot stand op vloer. Maybel Kandou verschafte zich met een 7e plek in het eindklassement direct toegang tot de finale. Ze turnde een strakke vloeroefening, en werd 2e op sprong.

Mooie resultaten voor de turnsters! Michelle, Tara, Sophie, Mariana en Maybel komen op 5 april weer in actie tijdens de finale.  Op de play offs op 15 maart in Kampen gaan Elles, Noa, Suzanna en Jaimy herkansen voor de finale.