Groot succes voor Turncentrum Kampen, drie keer goud, één keer brons!

Na de regiofinale N3 – derde divisie op 15 februari te Nieuwleusen mogen Juliana Guirguis (pupil I), Qi Lin Braat (pupil 2) en Myrthe Oostenbrink (senior) zich kampioen van Overijssel noemen in hun categorie. Alle drie werden ze overtuigend eerste! Om het succes compleet te maken turnde Dagmar Meijerink zich naar de derde plek bij de pupil I. Alle vier plaatsten ze zich zowel voor de districtsfinale als voor de landelijke halve finale van het Nederlands Kampioenschap.

 

Dagmar en Juliana turnden in de eerste wedstrijd. Dagmar turnde een stabiele balkoefening met een mooie landing, ze werd tweede op dit toestel. Op brug eindigde Dagmar op de derde plek. Dat was goed voor brons in het eindklassement. Juliana gooide hoge ogen met haar vloeroefening (14.850), ze werd hiermee eerste op vloer; op sprong en brug bezette ze met strakke oefeningen de tweede plaats. Al met al goed voor goud met een puntentotaal van 53.225 punten.

Tegelijkertijd turnden Lieke Siertsema en Lisanne Diender bij de jeugd II. Lieke had een mooie sprong met veel hoogte (10escore) en goede, doorgeturnde brugoefening (4e score), en een stabiele balkoefening. Lisanne turnde ook een mooie sprong (4e score). Lisanne en Lieke eindigden in de tweede helft van het eindklassement.

Myrthe en Qi Lin waren in de derde wedstrijd aan de beurt. Myrthe had een blessure aan haar ribben en borstkas, die nogal pijnlijk was. Ondanks dat turnde ze een geweldige wedstrijd. Ze werd eerste op brug en vloer, en derde op sprong. In totaal haalde ze 46.550 punten. Heel knap! Ook Qi Lin had een hele goede dag, ze turnde strakke oefeningen en werd eerste op vloer, sprong en balk, en tweede op brug. Met een puntentotaal van 55.700 ging ze met de gouden medaille naar huis.

Vier medailles, mooie oefeningen, en persoonlijke overwinningen: de trainers zijn heel trots op alle meiden!

Veel succes bij de volgende wedstrijden.