Goud voor Naomi Tardy (junior 2e divisie kwartfinale NK) en Elles Ril (instap D1 play offs Overijssel)

In het weekend van 15 en 16 maart stonden zowel de kwartfinale NK voor de eerste en tweede divisie (Volendam) en de play offs voor de vierde divisie (Kampen) op het programma. In de kwartfinale tweede divisie won Naomi Tardy (junior) overtuigend goud, heel knap als eerste jaar junior! Daarmee is zij door naar de halve finale van het NK Bij de play offs instap D1 ging Elles Ril met het goud naar huis. Daarmee plaatste ze zich voor de regiofinale Overijssel vierde divisie.
Jeugdturnsters Suzan Plat en Lotte Albers (beiden jeugd tweede divisie) beten zaterdag het spits af. Suzan turnde een hele mooie vloeroefening, ze werd eerste op dit toestel. Helaas ging het daarna minder goed. Haar foutjes op de balkoefening kon ze later niet meer inhalen met haar scores op sprong en brug. Lotte turnde een strakke vloeroefening, een nieuwe brugoefening en een mooi half in half uit op sprong Voor beiden was het jammer genoeg niet genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale. 
 
Ook senior turnsters Lina Pierik en Danielle Poll eindigden in de tweede helft van het klassement, en dus ook voor hen helaas geen doorstroming. Lina startte op de brug met twee vallen en ondanks de mooie scores op de overige toestellen (op balk werd ze vierde) kon ze de schade niet meer inhalen. Ook Daniëlle ’s brugoefening liep niet zo lekker met een val, maar beide dames lieten later twee tsukahara’s op sprong zien. Danielle twee keer een gehurkte tsukahara en Lina twee keer een nieuw onderdeel, een gehoekte tsukahara.
 
Eerste divisie jeugd turnsters Chayenne Kolk en Dorieke Mulder zijn beiden door naar de halve finale. Chayenne werd vierde, met maar een heel klein verschil met de nummer drie. Goed gedaan ! Ze werd eerste op sprong en turnde een mooie, stabiele balkoefening. Dorieke turnde een stabiele wedstrijd met weinig fouten en een mooie, strakke oefening op vloer.
 
Naomi Tardy en Kim Klappe turnden hun wedstrijd op zondag 16 maart. Naomi ging verdiend met het goud naar huis. Ze turnde een hele goede wedstrijd met een super hoge score op brug (12.067) en een prachtige oefening op vloer. Natuurlijk is Naomi door naar de halve finale! Helaas lukte Kim dat vandaag niet, ondanks dat ze een mooie sprong liet zien en een strakke vloeroefening.
 
Op zaterdag 15 maart waren ook de regionale wedstrijden voor de vierde divisie en D1. Elles Ril turnde een goede wedstrijd en won daarmee goud. Op balk haalde ze de eerste score en op vloer werd ze tweede. Ze mag later dit seizoen uitkomen tijdens de regiofinale van Overijssel. Dit geldt ook voor Julia de Leeuw die zich bij de pupillen 1 naar een negende plek turnde. Noa Kerssies (instap D1), Alisha (pupil 1) Suzanna Broekhuizen( pupil 2) en Jaimy Kooiker (jeugd 1) wisten zich niet te plaatsen voor de regiofinale.