Succes voor Juliana, Elles en Sophie

Juliana Guirguis door naar finale NK derde divisie / N3
Elles Ril en Sophie Koek (pupil 1) door naar districtsfinale vierde divisie / D1


Zaterdag 5 april was een drukke dag voor de turnsters en trainers van Turn Centrum Kampen. In Rotterdam stonden de landelijke halve finales van de 1e, 2e en 3e divisie op het programma. In Nieuwleusen turnden tegelijkertijd de meisjes van de vierde divisie de regiofinale van Overijssel. Allebei spannende wedstrijden want hier werd de doorstroming naar respectievelijk de landelijke en de districtsfinale bepaald. En alleen de turnsters met de hoogste scores gaan door. Het lukte Juliana Guirguis om zich direct te plaatsen voor het bondskampioenschap, en een plek op de toestelfinale vloer te bemachtigen. Myrthe Oostenbrink werd bij de senioren 3e divisie eerste reserve voor de meerkampfinale en Qi Lin Braat (pupil 2) is aangewezen als eerste reserve voor de toestelfinale op vloer. In Nieuwleusen plaatsen Elles Ril en Sophie Koek zich voor de districtsfinale.

Halve finale NK Rotterdam

Qi Lin Braat (pupil 2 N3) turnde in de eerste wedstrijd. Haar eerste toestel (brug) liep zo niet lekker en van schrik viel ze helaas twee keer van de balk. Bij vloer herpakte ze zich goed, en turnde met een strakke oefening naar een mooie derde plek op dit toestel. Daarmee werd ze eerste reserve voor de toestelfinales vloer. Jammer genoeg was de achterstand te groot voor een plek in de meerkampfinale.

Juliana Guirguis en Dagmar Meijerink kwamen bij de tweede wedstrijd (pupil 1 N3) in actie. Beide meiden werkten hard. Juliana liet een prachtige vloeroefening zien, waarmee ze een reuzesprong in het eindklassement maakte naar de vijfde plek. Daarmee plaatste zich voor de meerkampfinale op 17 mei. Goed gedaan! En haar vloeroefening was de beste in haar groep, dus dat leverde ook nog eens een plek op bij de meerkampfinales op vloer. Dagmar turnde een nette wedstrijd. Op sprong en brug haalde ze een tiende plek. Jammer genoeg werden niet alle elementen geteld en kon ze niet doorstromen naar de finale.

In de vierde wedstrijd waren Dorieke Mulder (jeugd eerste divisie) en Myrthe Oostenbrink (senior derde divisie) aan de beurt. Dorieke turnde een nette wedstrijd, - ze werd 9e op sprong- maar bij brug ging het helaas minder goed. Ze viel er twee keer af, en dat kostte zoveel punten, dat een finale plek buiten bereik bleef. Myrthe turnde zich wel héél dicht naar directe plaatsing. Met een ietwat ondankbare, maar toch heel knappe zevende plek in het eindklassement, is ze eerste reserve geworden. Ze werd 3e op brug en 4e op sprong. Goed gedaan!

De wedstrijd in Rotterdam verliep dan wel niet voor alle turnsters zoals gehoopt, maar het is sowieso al een knappe prestatie om de halve finale te mogen turnen. En natuurlijk wensen we Juliana heel veel succes met de finale in mei !

Regiofinale Nieuwleusen

Aan de andere kant van het land kwamen de vierde divisie / d1 turnsters in actie. In de eerste wedstrijd (instap) haalde Ellis Ril de derde plek: een mooie bronzen medaille. Ze turnde een stabiele brugoefening, een hoge score op vloer en balk. Sophie Koek deed daar niet veel voor onder. Haar score op de balk was de hoogste van allemaal. Dat leverde haar een vierde plaats op. Elles en Sophie zijn allebei door naar de districtsfinale!

Tara van Tongeren, Michelle de Wilde en Mariana Gurguis haalden de districtsfinale jammer genoeg niet, maar lieten alle drie zeker zien wat ze kunnen. Tara haalde de koprol op balk en de overslag op de vloer. Michelle was niet helemaal fit, maar turnde desondanks een stabiele wedstrijd zonder echte fouten; En Mariana liet de hoekhang op brug zien en een deed een hele goede hand stand platval.

Maybel Kandou turnde op de andere wedstrijdbaan bij de jeugd 2. Ze deed een mooie half in half uit op sprong en haar goede balkoefening leverde een 5e score op dit toestel. De afsprong van de brug lukte helaas niet zo goed. Het lukte haar niet om zich te plaatsen voor de districtsfinale.

In de tweede wedstrijd liet Julia de Leeuw (pupil 1 D1) zien veel vooruitgang te hebben geboekt. Julia turnt sinds kort voor TCK. Ze liet een mooie vloeroefening zien en ze bleef op de balk!

Goed gedaan allemaal, de trainers zijn trots op jullie. Elles en Sophie: heel veel succes met de districtsfinale.