Finale van Overijssel

Afgelopen weekend hebben de meisjes van de 3e divisie hun 3e en laatste plaatsingswedstrijd geturnd. Dit was tevens de finale van Overijssel. Wie deze wedstrijd zou winnen zou zichzelf Overijssels kampioen mogen noemen. Die titels hebben we helaas niet kunnen pakken maar de meiden van RKDOS hebben wel hele mooie prestaties neergezet.

Delisa aan het Rot die dit jaar uitkomt in de categorie instap niveau D1 heeft de eerste wedstrijd een podiumplaats weten te bemachtigen, de 2e wedstrijd heeft zij een 5e plaats behaald en afgelopen weekend behaalde Delisa een mooie 8e plek. Met deze top 10 plaatsen wist Delisa zich te plaatsen voor de districtswedstrijden en de halve finale.

Ook Sophie Koek wist zich te plaatsen voor de volgende wedstrijden. Sophie die eerder op de dag nog een nare val maakte op vloer wist zich zo goed te herpakken dat ze uiteindelijk een knappe 5e plaats wist te behalen. Elles die daar kort achter kwam heeft met haar prestaties een reserve plekje behaald en moet nog even duimen voor een plekje in de districtsfinale. Daarover horen we later meer. Michelle de Wilde die helaas ziek was die dag heeft zich niet weten te plaatsen maar heeft haar prestaties wel verbeterd ten opzichte van haar eerste wedstrijd.


Ook Erika Bastiaan die dit jaar voor het eerst voor RKDOS uitkomt heeft zich omhoog weten te werken. Erika schoof iedere wedstrijd weer wat plaatsen omhoog in de ranglijst en werd afgelopen weekend heel mooi 7e. Erika heeft zich daarmee ook geplaatst voor de districtsfinale.

Lisanne Diender die het seizoen heel goed van start is gegaan heeft helaas een blessure opgelopen waardoor zij haar wedstrijden af moest zeggen. We hopen op snel herstel en dat Lisanne gauw weer mee kan draaien met de wedstrijden.

Vera Biesterbosch die dit jaar ook voor het eerst meedraait bij RKDOS in de categorie senior had een hele andere uitdaging. Vera komt namelijk uit de acro en haar uitdaging was om zoveel mogelijk punten te behalen zodat ze in de 3e divisie mag blijven turnen. Als er onder een bepaalde score word geturnd (in Vera haar geval 34,6) dan mag je niet in dat niveau blijven en moet je degraderen. Tot onze grote vreugde mogen wij vertellen dat Vera met maar liefst 3,5 punten verschil ten opzichte van de vorige wedstrijd zich een plekje heeft weten te bemachtigen in de 3e divisie. Zij mag ook volgend jaar opnieuw uitkomen in senior 3e divisie!