Succes voor RKDOS op NK turnen

Zaterdag 13 juni waren de allround NK finales voor de 1e en 2e divisie turnsters van RKDOS. Hilde Poll die uitkwam in de jongste categorie instap stond voor het eerst op het Nederlands Kampioenschap. Hilde turnt dit seizoen voor het eerst bij RKDOS en wist zich direct al naar de top te turnen.

Op het NK allround turnen enkel de beste 36 turnsters van Nederland, en Hilde liet zien dat zij ook behoorde tot deze beste turnsters. Hilde turnde zich uiteindelijk naar een fantastische 24e plek.

Naomi Tardy dit jaar voor het laatst uitkomende in de categorie junior 1e divisie liet eveneens een zeer knappe wedstrijd zien. Met hier en en daar wat kleine foutjes vanwege de zenuwen wist Naomi een mooie 14e plek te behalen. Naomi word volgend jaar senior 1e divisie en hoopt op dat zij ook dan weer tot de laatste 36 beste turnsters van Nederland mag behoren.

Op zondag mocht Naomi nog een keer turnen, dit keer voor een toestelfinale plek voor het onderdeel brug en vloer waar zij eerder dit jaar in de halve finale zich voor heeft weten te plaatsen. Voor de toestelfinales plaatsen enkel de beste 8 turnsters zich. Ze greep bij het onderdeel brug net naast het podium maar op vloer ging het Tardy voor de wind. Hier liet zij maar liefst 6 turnsters achter zich en eindigde op een welverdiende 2e plek met een 12,300.

Ook Babette Klappe die dit jaar uitkomt in de categorie instap mocht voor het eerst deelnemen aan het NK. Babette wist zich tijdens de halve finale te plaatsen voor het onderdeel sprong en behoorde daarmee tot de 8 beste sprong turnsters van Nederland in de categorie instap. Babette mocht het spits afbijten en zette direct een score neer van 13,667. Het was voor de concurrenten maar moeilijk om deze score te evenaren. Uiteindelijk heeft Babette maar liefst 5 turnsters achter zich weten te laten en eindigde zij op een 3e plek.
Trainsters Jennifer Schutte en Monique Spekman kijken samen met de meiden terug op een geweldig weekend met prachtige prestaties en hopen dat zij ook volgend jaar weer terug mogen keren op de Nederlandse Kampioenschappen!