Eerste wedstrijd voor meiden 3e divisie

Afgelopen zaterdag vonden de eerste plaatsingswedstrijden plaats voor de meiden van de 3e divisie. De wedstrijd werd gehouden in Nieuwleusen.
In de eerste wedstrijd turnde Delisa aan het Rot. Zij komt dit seizoen uit in de categorie pupillen 1 niveau N3. Voor Delisa is dit haar eerste jaar op het nationale niveau. Vorig jaar turnde zij nog binnen het district. Voor Delisa verliep de wedstrijd niet geheel zonder foutjes maar ze heeft wel een hele nette brug oefening neergezet.

In de 2e wedstrijd zaten de jeugd 1 niveau N4 meiden van RKDOS. Voor deze meiden, Dagmar Meijerink en Erika Bastiaan, is dit hun laatste seizoen in de voorgeschreven oefenstof. Volgend seizoen zullen zij de keuze oefenstof in gaan. Erika was de eerste wedstrijd nog een beetje gespannen en liet dat her en der een beetje zien in haar oefeningen. Toch hield Erika zich sterk en kon zij vooral op het onderdeel sprong laten zien dat ze het zeker in zich heeft. Dagmar heeft samen met de trainsters besloten een stapje terug te doen dit seizoen. Waar zij vorig seizoen uit kwam in de 2e divisie, komt zij dit seizoen uit in de 3e divisie. En dat kon je zien. Dagmar draaide een zeer stabiele wedstrijd en werd zelfs eerste op het onderdeel vloer. Dagmar eindigde uiteindelijk op een 7e plek in de deelnemerslijst.

In de 3e wedstrijd kwamen de instappers van RKDOS voor het eerst in actie op een officiƫle plaatsingswedstrijd van de KNGU. Het was voor deze meiden een extra spannende dag. Dit jaar komen uit in de categorie instap D1, Charissa Schipper, Ivy Kerssies, Kaylee van Sermondt en Isha Fijn. Het was duidelijk te zien dat de meiden nog veel te verbeteren hadden maar ze hebben hun uiterste best gedaan en daar zijn de trainsters van RKDOS heel trots op. De eerste keer op een wedstrijd vloer staan met zoveel publiek om je heen is natuurlijk ook heel spannend en dan ook nog op muziek een vloeroefening laten zien is al helemaal een spannende gebeurtenis. Maar de instappers hebben dit goed gedaan en zullen de volgende wedstrijd al veel meer voorbereid op de wedstrijdvloer staan.

Ook in de 3e wedstrijd turnde Sophie Koek, uitkomende in de categorie pupillen 2 niveau N3. Sophie draaide op de onderdelen brug, balk en vloer heel stabiel en netjes. Helaas maakte Sophie een foutje op het onderdeel sprong waardoor ze enorm kelderde in de uitslagenlijst. Zulke dingen zijn nooit leuk maar kunnen gebeuren. Sophie kan alsnog met een opgeheven hoofd de turnvloer verlaten, want ze heeft verder een prima wedstrijd gedraaid.

Vera Biesterbosch kwam ook in actie tijdens de 3e wedstrijdronde. Vera komt net als vorig jaar ook dit jaar weer uit bij de senioren 3e divisie. Vorig seizoen draaide Vera net genoeg punten om deel te mogen blijven nemen in de 3e divisie. Dat wilde zij ook deze wedstrijd weer laten zien. Vera heeft afgelopen maanden hard getraind om te bewijzen dat ze op dit niveau thuis hoort. En hoe! Vera heeft een stabiele eerste wedstrijd gedraaid en kan op wat schoonheidsfoutjes na, terugkijken op een geslaagde dag. Ze wist weer een paar plaatsen te stijgen en eindigde zaterdag op een mooie 19e plaats.
Turnsters en trainsters van RKDOS kunnen zich nu voor gaan bereiden op de 2e plaatsingswedstrijd. Met dank aan de fantastische assistenten Chayenne Kolk en Romy Hoekman en hulpleiding Esther Koek kunnen de meiden van RKDOS terug kijken op een mooi wedstrijdweekend.