Twee keer podium voor RKDOS Kampen!


Afgelopen weekend in Winterswijk mochten de dames van de eerste en tweede divisie zich presenteren aan de jury tijdens hun eerste plaatsingswedstrijd van dit turnseizoen. Zaterdag begonnen de pupillen met hun wedstrijd. Hilde Poll bewees ook met een griepje zich naar een mooie 4e plaats te kunnen turnen. Hilde behaalde zelfs een derde plaats op brug. Babette Klappe en Floor Kalter kwamen ook in actie tijdens deze wedstrijd. Zij behaalden een 25ste en 28ste plaats. In januari mogen de dames zich nogmaals presenteren aan de jury en proberen een finale plaats te pakken.

Zondag kwamen er nogmaals dames van RKDOS in actie. We begonnen met de instappers. Zij kwamen voor het eerst op een echte plaatsingswedstrijd in actie. Lene van Wagensveld en Sterre Hommes turnden een goede wedstrijd. Lene en Sterre bleven beide op balk staan en hebben een stabiele wedstrijd neergezet. Ze behaaldee een 17e en 22e plaats. Ook Nikki Krediet en Nora Leurink deden mee in deze categorie. Nikki heeft een goede stabiele wedstrijd geturnt en behaalde een mooie 11e plek.
Tijdens de prijsuitreiking werd Nora op het podium gehaald met een puntentotaal van 48,725! Goed voor een bronzen medaille.

Na de instappers was het de beurt aan Romy Hoekman. Zij heeft vorig jaar de stap van het acrogym naar het turnen gemaakt. Deze stap wordt over het algemeen niet heel vaak gemaakt en Romy heeft het afgelopen jaar dan ook hard moeten knokken om het niveau te halen. Romy heeft laten zien dat zij bij de junioren tweede divisie goed mee kan komen en behaalde een mooie 13e plaats.

In wedstrijd drie kwamen de junioren en senioren van de eerste divisie aan bod. Chayenne Kolk en Lieke Koldeweij kwamen in actie bij de junioren. Chayenne en Lieke begonnen hun wedstrijd op balk. Niet echt het meest ideale toestel om op te starten. Toch sloegen de dames zich er goed doorheen! Lieke behaalde op dit toestel de hoogste moeilijkheidswaarde van alle junioren en dit leverde haar een mooie 3e plaats op dit toestel op. Allround behaalde Lieke een mooie 5e plaats. Chayenne heeft zich goed vooruit gewerkt de afgelopen tijd. Dit resulteerde in een goede en stabiele wedstrijd met zelfs een 3e plaats op brug. Tijdens de prijsuitreiking mocht Chayenne zelfs de bronzen medaille in ontvangst nemen!

Naomi Tardy debuteerde bij de senioren eerste divisie. Naomi heeft een goede wedstrijd geturnd en behaalde een mooie 3e plaats op brug. Op sprong heeft Naomi laten zien goed mee te kunnen komen. Ze sprong twee maal een tsukahara gehoekt met een goede landing tot stand! Dit leverde haar een 6e plaats op. Allround behaalde Naomi een 6e plaats. Trainsters Jessie, Monique en Jennifer kijken terug op een goed wedstrijdweekend met hier en daar nog een paar puntjes waar aan gewerkt kan worden. Op naar de volgende plaatsingswedstrijd!