Succes voor Dagmar en Vera op de door RKDOS georganiseerde 3e Divisie wedstrijd

Op zaterdag 9 januari was het dan zo ver. RKDOS Turnen Dames organiseerde de 3e divisie wedstrijd voor district Oost. Natuurlijk kwamen ook onze eigen 3e divisie turnsters in actie tijdens deze spannende wedstrijd waar het allemaal draaide om plaatsing voor de districtsfinale!

Hoewel het een tijdje geleden was dat RKDOS een 3e divisiewedstrijd organiseerde kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde dag.  Al om 8.45 uur stonden de eerste turnsters klaar voor hun algemene warming up. Voor RKDOS beet Delisa het spits af. Zij turnde een stabiele wedstrijd maar helaas niet goed genoeg voor een plek in de finale. Tijdens de tweede wedstrijd van de dag kwamen Dagmar en Erika  in actie. Beide turnden een goede wedstrijd waarbij het Dagmar is gelukt om zich o.a. door een fraaie 3e plaats op vloer te plaatsen voor de districtsfinale. Helaas is het Erika net niet gelukt om zich te plaatsen maar zij wist wel beslag te leggen op de reserve plaats. Jammer genoeg kon onze turnster Sophie wegens ziekte niet meedoen.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan onze jongste wedstrijdturnsters en aan Vera, onze oudste turnster. Ook zij wist zich via een schitterende 2e plaats op vloer te plaatsen voor de districtsfinale die op 13 februari in ‘t Harde zal plaatsvinden. De instappers Ivy, Charissa, Kaylee en Isha hebben dapper gestreden. Kaylee en Ivy lieten zelfs alle andere meiden achter zich op respectievelijk brug en sprong maar  het was niet genoeg om door te mogen. Helaas was tevens Isha’s mooie 5e plaats op sprong niet toereikend. Charissa is echter  momenteel reserve. Dat wil zeggen dat wanneer er een geplaatst meisje zich af moet melden wegens bijv. een blessure, Charissa alsnog mag aantreden op 13 februari.

Naast de prestaties van onze turnsters kijken we ook wat de organisatie betreft terug op een fijne dag. Bijzonder trots zijn we op het feit dat het gelukt is een echte evenementsponsor aan te trekken, te weten AUTOPALACE KAMPEN-IJSSELMUIDEN. Voor binnenkomst werden de mensen al getrakteerd op de aanblik van een paar fraaie auto’s waarbij vooral de fiat 500 verlangende blikken kreeg toegeworpen. Dankzij hun financiële bijdrage is het RKDOS Turnen Dames gelukt om deze wedstrijd succesvol te organiseren. Ook konden we voor het eerst gebruik maken van onze eigen beamer die ons is geschonken door VITEL INTERNATIONAL-BEWUST GOEDKOOP. Aan de dag werkten verder als sponsor mee: CAMPEREILANDER KAAS, DE MOESTUIN EN FRUITKWEKERIJ J. HAMBERG. Het geluid werd belangeloos verzorgd door HAAN PA.

Terugkijkend was het vooral ook door het harde werken van veel vrijwilligers een groot succes. We bedanken dan ook iedereen die zich heeft ingezet als sjouwer, cateraar, jurylid, lady speaker, kassière, telcommissie, medewerker infostand, geluidsman, hand- en spandiensten en natuurlijk onze eigen turnsters van de andere divisies die optraden als jurymeisje.