Tweede voorronde 2e divisie

Hellendoorn, zaterdag 20 januari 2018

Pupil 2 N2

Naïma Veijer en Nikki Krediet mochten aantreden voor hun 2e plaatsingswedstrijd. Naïma begon met een mooie en nette brugoefening waarbij ze een nieuwe afsprong liet zien, een mooie streksalto. Op balk ging het helaas wat minder. Vloer daarentegen ging wel weer netjes. Op sprong liet Naïma 2 mooie sprongen zien.

Ook Nikki heeft een nette en mooie brugoefening laten zien. Helaas ging het op balk wat minder ondanks de mooie boogjes die ze geturnd heeft! Nikki liet een keurige vloeroefening zien en op sprong turnde ze 2 mooie sprongen. Beide meiden hebben ten opzichte van hun 1e PW een mooie verbetering laten zien.

Senior B

Ook Chayenne Kolk had haar 2e plaatsingswedstrijd. Ze turnde een mooie wedstrijd. Een sprong met een hoge waardering van de jury. Een klein foutje bij haar op- en afsprong op balk maar verder een stabiele oefening. Een nette brugoefening met een kleine tussenzwaai. Een mooie vloeroefening die weer met een mooi cijfer werd beloond. Ook Chayenne heeft zich goed verbeterd ten opzichte van haar 1e PW.

1e Div. N1

Voor deze meisjes en dames was het hun eerste en tweede oefenwedstrijd. Als instappers mochten Luna ter Burg en Myrthe van Ommen meedoen. Wat was dat een spannende ervaring om tussen alle grote dames te mogen turnen! Ondanks de zenuwen en het late uur (ze begonnen pas om 18 uur wegens uitloop) hebben deze meisjes het goed gedaan. Op balk en vloer ging het iets minder maar op brug en sprong ging het weer goed. Op naar hun echte wedstrijd!

Jeugd 1

Meave kwam als enige van RK DOS uit in haar categorie. Gewoon lekker geturnd, hier en daar nog wat verbeterpuntjes maar een zeer stabiele wedstrijd geturnd met als hoogtepunt een hele mooie flikflak op balk.

Senior A

Voor Ayla Wilbrink was het haar eerste wedstrijd sinds 5 jaar. Helaas ging balk niet helemaal zoals ze in gedachte had, maar op sprong, brug en vloer heeft ze mooie oefeningen laten zien. Al met al een mooie start na zoveel jaar!

Lieke Koldeweij en Naomi Tardy turnden hun tweede oefenwedstrijd. Ten opzichte van hun eerste wedstrijd hadden beide dames nieuwe elementen in hun oefeningen. Lieke begon haar wedstrijd met een val op balk maar verder een stabiele oefening. Op vloer heeft ze ook een mooie oefening laten zien en sprong ging ook goed. En dan was er spanning voor haar brugoefening, hier zou ze een nieuw element gaan turnen. Met inturnen ging het nog niet helemaal zoals ze wilde maar in de wedstrijd pakte ze haar Yeager! Naomi heeft haar balkoefening zonder val geturnd maar wel met veel wiebels. Op vloer had Naomi een nieuw element in haar oefening, tweeënhalve schroef achterover, deze ging goed. Ook op sprong en brug liet ze een mooie oefening zien.