Eerste voorronde 1e divisie

Hoofddorp, zondag 4 februari 2018

Instap

Zondag 4 februari was het dan zover voor Myrthe en Luna hun allereerste plaatsingswedstrijd. Best spannend maar ook leuk en leerzaam. Ze begonnen op sprong. Een overslag en een arabier flikflak op vehoogd vlak. Myrthe heeft hier twee strakke sprongen laten zien.

Daarna mochten ze doordraaien naar brug. Luna begon heel strak maar miste helaas haar kip en heeft superhard gewerkt om dit weer goed te maken.

Op naar balk. Hier liet Myrthe een mooie oefening zien, een paar wiebeltjes maar ze bleef staan! Als laatste onderdeel was vloer. Hier was de focus een beetje weg waardoor de oefeningen iets te gehaast waren. Wel hebben ze alle elementen goed uitgevoerd. Deze wedstrijdervaring kunnen de meiden nu meenemen naar de trainingen om verder te werken aan hun puntjes.

Goed gedaan Myrthe en Luna!

Senior

De dames mochten vandaag na 2 oefenwedstrijden voor hun 1e plaatsingswedstrijd. Ondanks het ziek zijn en de koorts heeft Lieke een goede wedstrijd geturnd. En voor de jarige Ayla was het haar rentree na 5 jaar. De dames begonnen op brug. Hier lieten ze alle drie mooie oefeningen zien die beloond werden met mooie cijfers.

Daarna gingen ze door naar balk. Hier mocht Lieke beginnen en heeft een mooie oefening laten zien zonder te vallen. Ayla viel helaas 1 keer. Naomi zat het helaas niet mee met 3 vallen.

Op vloer wisten Naomi en Ayla zich na hun val(len) op balk zich weer goed te herstellen en lieten beide een mooie oefening zien, met in de oefening van Ayla een salto dubbel gehurkt. Helaas verloor Lieke haar evenwicht waardoor ze net haar handen aan de grond moest doen, wat als val wordt gerekend.

Op sprong hebben de dames hier ook mooie sprongen laten zien die goed werden beloond door de jury. Het eindresultaat was Ayla op het podium met een 2e plaats, Naomi werd 5e en Lieke werd 6e. De dames hebben zich hiermee al voor de ΒΌ finales geplaatst en kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd.