Goud en zilver voor RKDOS turnsters

Verdeeld over vier wedstrijdrondes en twee wedstrijdbanen kwamen vandaag in Hengelo 15 turnsters in de 3edivisie in actie tijdens hun tweede plaatsingswedstrijd.

Bente, Lotus, Maud, Mette en Sarah in de categorie Instap en Nora en Sterre in de categorie Jeugd 1 beten het spits af. Isa moest zich door een blessure afmelden. Sarah haar beste toestel was vloer, waar zij een derde score behaalde. Maud liet een sterke oefening zien op brug, waar zij als vierde eindigde. Het beste toestel van Mette was brug en voor Bente was dat balk. Lotus turnde op brug de hoogste score en op balk en vloer haalde zij de tweede score, waardoor zij uiteindelijk met een zilveren medaille het podium mocht verlaten. Sterre kwam op het onderdeel sprong het beste uit de veren. Met de hoogste score op zowel balk als brug, kreeg Nora tijdens de prijsuitreiking het welverdiende goud om haar nek gehangen.

In wedstrijd twee was het de beurt aan Hilde Poll uitkomend in de categorie Jeugd 2. Hilde turnde een nette wedstrijd. Met een zevende score op sprong, was dit haar beste toestel vandaag.


In de derde wedstrijdronde turnden in de categorie Pupil 1 Linh, Mara en Mirre. Elles kwam in dezelfde ronde uit in de categorie Junior. Linh, Mara en Mirre turnden in een groot deelnemersveld, zij werden respectievelijk derde op sprong, zevende op sprong en vierde op vloer. Elles turnde een goede wedstrijd, haar beste toestel was brug, waarmee zij tiende werd.

In de laatste wedstrijdronde lieten de Pupil 2 turnsters Emilia, Maartje en Nathalie zich van hun beste kant zien. Sanne kon vandaag niet aanwezig zijn. Nathalie wist zich met een vijfde plek op balk, naar een zevende plaats in het eindklassement te turnen. Emilia scoorde op brug de hoogste score en op sprong een derde score om uiteindelijk op een elfde plek te eindigen. Maartje haar beste toestel was vandaag balk en zij eindigde als vijfentwintigste.

Het was een lange dag met mooie resultaten volgens trainsters Jennifer en Chayenne.

Foto's: Jennifer Schutte - Rijnhout en Chayenne Kolk