Gratis kennismakingslessen RKDOS Indoor Freerunnen

Vorig jaar is RKDOS gestart met Indoor Freerunnen. In slechts driekwart jaar hebben vijfendertig nieuwe jongeren tussen de 8 en 18 jaar zich aangemeld als lid van RKDOS. Met uitbreiding in zowel Kampen als IJsselmuiden hoopt RKDOS de komende jaren nog meer jongeren (extra) aan het bewegen te krijgen.

Freerunnen is vooral bekend als straatsport, maar de indoorvariant is minstens zo uitdagend. Zo sierlijk mogelijk van de ene plek naar de andere en onderweg hindernissen en obstakels nemen, daar gaat het allemaal om. Met snelheid gekoppeld aan acrobatiek, fysieke uitdaging, mentale beheersing en controle. Met professioneel ingehuurde freerunners zijn de trainingen bij RKDOS van hoog niveau, maar wordt er zeker aandacht besteed aan ieders persoonlijke ontwikkeling. “Dat maakt Freerunnen zo leuk, iedereen kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen en nieuwe bewegingen leren en uitdagingen aangaan”, aldus Marijn de Jong, Freerundocent in Kampen.

Initiatiefnemer om Indoor Freerunnen op te zetten is Michael Hollander, één van de hoofdtrainers bij RKDOS. “Het leuke aan Indoor Freerunnen is dat je iedere week een zaal binnen komt en meteen zoiets hebt van “wow, we gaan een spectaculaire les tegemoet. Je kunt het een klein beetje vergelijken met een zaal die opgebouwd is en klaar staat voor een apenkooi-les, jeugd is dan direct bij binnenkomst benieuwd wat er gaat gebeuren”. Maar bij indoor Freerunnen ren je niet alleen zo snel mogelijk achter elkaar aan, maar je doet onderweg een kunstje op de obstakels die je tegen komt. De reden om een indoor-variant aan te bieden heeft met veiligheid en verantwoordelijkheid te maken. “RKDOS wil jongeren bewust maken dat je in een sportzaal op een veilige manier in oefensituaties kan trainen, daarnaast zorgen jongeren die geen indoor-lessen volgen in de ogen van buurtbewoners al snel voor overlast. Naast de technische inhoud, staat discipline bij RKDOS hoog in het vaandel”, aldus Hollander.

Met ruim vijfendertig jongeren die wekelijkse trainen op vrijdagavond in de gymzaal aan de Noordweg, bewijst RKDOS dat deze doelgroep graag wil sporten, mits het uitdagend genoeg is. De vraag om uitbreiding werd steeds groter. Daarom is RKDOS nu ook wekelijks op dinsdag begonnen met lessen Freerunnen in Sporthal de Oosterholthoeve in IJsselmuiden. RKDOS roept jongeren, zowel jongens als meisjes, tussen de 8 en 18 jaar op om twee gratis kennismakingslessen te volgen om Indoor Freerunnen zelf te ervaren. Voor meer informatie kan men daarvoor terecht op www.rkdos.nl of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.