FREERUN EVENT KAMPEN – MAANDAG 2 JANUARI 2017 IN TURNCENTRUM KAMPEN

Op 2 januari zal TCK omgetoverd worden tot Freerun Plaza. Ruim tachtig freerunners uit de regio komen die middag onder leiding van een turntrainer en professionele freerunners bijeen om sportief het nieuwe jaar in te luiden. RKDOS kijkt uit naar deze sportieve ontmoeting en roept ook de Kamper jeugd vanaf 10 jaar op zich aan te melden. Speciaal voor de Kamper jeugd is er namelijk een extra ronde ingepland van 12.30 tot 14.00 uur.  Klik hier voor het programma. 
RKDOS biedt sinds 2012 freerunning aan en is daarmee één van de eerste clubs in Nederland geweest die het freerunnen op clubniveau heeft opgezet. Iedere dinsdag in IJsselmuiden en iedere vrijdag in Kampen leven inmiddels ruim 70 leden zich wekelijks uit om de nieuwste tricks en trucs onder de knie te krijgen.
 
Maar trainen in het turncentrum is geen vanzelfsprekendheid. En daar moet volgens initiatiefnemer Michael Hollander, hoofdtrainer Turnen Heren bij RKDOS, verandering in komen: “Freerunning is een sport waarbij je zo sierlijk mogelijk, maar op een veilige en verantwoorde wijze allerlei obstakels en hindernissen moet trotseren. Het Kamper Turncentrum leent zich daar uitstekend voor. Alles wat in gymzalen en buiten geleerd wordt kun je misschien nog wat verder ontwikkelen in het turncentrum. De balken kunnen gebruikt worden om het balanceren te verbeteren, de rekstokken en bruggen om zwaai bewegingen te trainen, de airtumblingbaan en trampolines voor nieuwe sprongen en salto vormen kunnen veilig(er) getraind worden met behulp van de valkuilen”.
 
Mocht het aanslaan bij de deelnemende freerunners, dan is RKDOS van plan om het evenement vaker te gaan organiseren. Om tourbeurt worden er dan andere professionele freerunners ingezet om de workshops te leiden.
 
Meer informatie en aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 'interesse Freerun Event Kampen'. Of meld je direct digitaal aan via deze link. Deelname bedraagt EUR 8,- te betalen op de dag zelf. 
 
Freerun Event Kampen is een initiatief van RKDOS in samenwerking met Hollander Sport & Support, Stichting Turnhal Kampen, de Freerun Academy en met medewerking van KNGU district Oost.