Twee eerste prijzen voor meisjes recreatie gym Kampen

Zaterdag 6 november hebben de meisjes van de afdeling gymnastiek uit Kampen en de jongens van de afdeling gymnastiek uit IJsselmuiden mee gedaan aan de Kamper Springwedstrijden in sporthal “de Reeve”.

 

Deze wedstrijden worden jaarlijks gehouden en elk jaar door een van de deelnemende verenigingen georganiseerd, dit jaar was het de beurt aan gv THOR. Voor velen was het de eerste wedstrijd waaraan ze meededen. De deelnemende verenigingen waren dit jaar: IJGV, THOR, DOS, Wilhelmina, RKDOS, ’s Heerenbroek, Wilsum, Kampereiland en Zalk.

De eerste groep, meisjes 2 in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar, beten het spits af om 9.00 uur op het onderdeel trampoline, direct gevolgd om 9.10 uur op het onderdeel lange mat.

Om 10.10 uur kwamen de meisjes 1 in de leeftijd t/m 8 jaar op het eerste toestel uit, trampoline valmat, waarna zij om 10.20 uur direct door konden op het onderdeel lange mat.

Hierna zijn alle meiden met de juffen Amber, Rosa en Sandra naar de kantine gegaan om even iets te eten en te drinken en natuurlijk even te kijken bij de turnselectie, die volop aan het trainen was.

De concurrentie was bij beide categorieën weer groot dit jaar. Bij de meisjes 1 deden in totaal 17 groepen mee en bij de meisjes 2 deden in totaal 11 groepen mee.

Om 11.20 uur waren de jongens, onder leiding van Guus en Wilko, aan de beurt op het onderdeel kast – trampoline, met een enorme grote groep van 12 jongens kwamen zij de vloer op om hun kunsten aan het publiek te laten zien.

Om 11.50 uur moest de hele groep nogmaals aantreden op het onderdeel trampoline.

De jongens streden deze ochtend tegen 5 andere groepen.

Tijdens een demonstratie airtumbling springen van Gymnastiek- en Turnvereniging S.V. Ens werden de score verwerkt. Nu was het nog maar even wachten op de uitslag.

De spanning was groot en de verrassing nog groter toen de meisjes 1 op het hoogste podium mochten klimmen voor het onderdeel trampoline springen, op het onderdeel lange mat werden dezelfde meisjes 8e. Met deze prijs op zak waren we al heel tevreden.

Toen de meisjes 2 aan de beurt waren, mochten ook zij het hoogste podium beklimmen voor het onderdeel lange mat op het onderdeel trampoline werden deze meisjes 12e.

Voor de jongens was er dit jaar helaas geen prijs, ondanks hun goede prestaties. Ze werden 3e op het onderdeel minitrampoline, maar omdat er maar 6 ploegen mee deden in hun categorie kregen zij helaas geen beker.

We gaan de komende tijd weer lekker gymmen en volgend jaar zullen we zeer waarschijnlijk weer mee doen aan deze leuke en gezellige thuiswedstrijd.

meisjes 1 bestond dit jaar uit: Mette K., Suzanna B., Erna V., Rianne S., Iris W., Tirsa W., Roos D., Jasmijn van D. en Iris D.

meisjes 2 bestond dit jaar uit: Eva v/d B., Eniek W., Naomi L., Quinty M., Romy v/d P., Julia W., Sanne D., Iris W. en Norely C.

de jongens groep bestond dit jaar uit: Joury V., Ruben B., Brent K., Simon E., Lennart K., Bas M., Nick B., Bas van der H., Rik M., Wouter B., Thomas S. en Anton S.

Speciale dank gaat uit naar Jeroen, hij was bereid om de meiden extra te ondersteunen in de laatste lessen voorafgaand aan de Kamper Spring Wedstrijd en naar Benny, hij was bereid foto's te maken.

De uitslagen van meisjes 1 zijn hier te zien.

De uitslagen van meisjes 2 en de jongens zijn hier te zien.

Omdat de jongens 3e werden, maar geen prijs kregen, hebben de trainers alsnog voor medailles gezorgd. Deze kregen zij dinsdag in de gymles omgehangen. GEFELICITEERD jongens!!!!!