Artikelen - Ouder- & Kindgym

Ouder- & Kindgym - Algemene informatie

Ouder- & kindgymnastiek
Een aanbod van de vereniging dat speciaal is bedoeld voor de peuter van ongeveer 1½ tot 4 jaar, die samen met papa, mama, opa en/of oma, lekker wil gymmen in een 'echte' gymzaal. "Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net", zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

Leren van elkaar
Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er wordencontacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Gymles en opvoeding
De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en de peuter meer zelfvertrouwen geven.

Opbouw van een gymles
Voorafgaand aan de gymles, mogen de kinderen even vrij spelen met klein materiaal, hoepels, stokken, ballen  Als iedereen binnen is, beginnen we met gezamelijk liedjes zingen in de kring. Hierna volgt een korte uitleg over de speelsituaties. De kinderen worden op een veilige plek gezet, zodat de ouders kunnen beginnen met opbouwen. Als de muziek weer aan gaat, mogen de kinderen zich uitleven. Aan het eind van de les, mogen alle kinderen nog even onder begeleiding van een paar ouders in de valkuil, zodat de overgebleven ouders weer veilig de toestellen kunnen opruimen. Dan volgt alweer het laatste deel van de gymles die soms met een klein spelletje maar eigenlijk altijd met een kringliedje wordt afgesloten.

Kleding
Uw kind mag zijn/haar eigen kleren aanhouden tijdens de gymles, gymschoenen zijn niet verplicht. Kleed uw kind echter niet te warm, want wij beschikken in Turn Centrum Kampen over een luchtbehandelingssysteem, dat ervoor zorgt dat de temperatuur goed is afgestemd op de sporters.

Na afloop
Na de les heeft uw kind echt zin in iets, neem gerust iets lekkers en iets drinken mee, zodat hij/zij dit in de kleedkamer kan nuttigen.

Proefles aanvragen? Mail Sandra Klappe voor informatie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.