Grote groep naar springkampioenschappen Vriezenveen

ImageRKDOS doet dit jaar met een mega-delegatie mee aan de regionale springkampioenschappen in Vriezenveen. Maar liefst 32 turners en springers staan op de deelnemerslijst van dit evenement.

De afgelopen jaren deed RKDOS meestal met een kleine groep mee aan de regionale springwedstrijden. Vooral springers traden dan op de voorgrond voor een van de weinige wedstrijden in hun programma. De afdeling Turnen Heren moesten de laatste jaren verstek laten gaan omdat de springwedstrijden niet pasten in de regionale en landelijke wedstrijdkalender. Nu de wedstrijdopzet van turnen voor heren is gewijzigd, is er wel ruimte om mee te doen aan de regionale springwedstrijden. De trainers van Springen en Turnen Heren trekken voor de springwedstrijden gezamenlijk op.

Elke springer en turner komt uit op minimaal twee toestellen. Bij springen gaat het om de toestellen minitrampoline, de minitrampoline met de kast, de plank met de kast en de tumblingbaan.
’s Ochtends en ’s middags zijn er wedstrijden. Turners moeten hun wedstrijdpak dragen. RKDOS hoopt het nieuwe springtenue voor de springwedstrijden geleverd kan worden. Zo niet dan overleggen de springtrainers met de springers welke kleding zij gaan dragen.

Kijk bij ochtendprogramma en middagprogramma wie wanneer moet springen.
Jongens van de eerste ronde: zorg dat je een half uur voor de start aanwezig bent.
Jongens van de tweede ronde en het middagprogramma: zorg dat je een uur voor je start aanwezig bent, springwedstrijden lopen nog wel eens in op het schema.