Springers in de prijzen

ImageTurners en springers van RKDOS hebben hun visitekaartje afgegeven bij de springwedstrijden van Overijssel. Met vier gouden, zeven zilveren en zes bronzen medailles keerden ze terug in Kampen.


Zo’n dertig springers en turners van RKDOS deden mee aan de wedstrijden van zaterdag in Vriezenveen. Ze maakten sprongen in diverse leeftijdscategorieën van de A- en B-lijn waarbij de A-lijn het hoogste niveau is. Bij springwedstrijden gaat het om de toestellen minitrampoline, dubbele minitrampolone, tumblingbaan en pegasus of plank met kast.

In de A-lijn noteerde RKDOS tien podiumplaatsen. Gerjon Westerink nam twee gouden plakken voor zijn rekening. Op de minitrampoline en de dubbele minitrampoline maakte hij de beste sprongen bij de senioren. De sprong van Arnoud Brink op de minitrampoline was op dat niveau goed voor zilver. Kevin Foppen sprong naar brons op het hetzelfde toestel bij de junioren.
Bij de Jeugdspringers verdeelden drie turners van RKDOS de tweede en derde plaatsen op drie van de vier springtoestellen. Niels Scholten, Wouter Bastiaan en Steijn Strikkers gingen elk met twee medailles naar huis.

In de B-lijn voor regionale springers gingen hoofdprijzen naar Ivo Kooman en en Nick Welsman. Kooman was de concurrentie de baas op de minitrampoline, op de pegasus pakte deze junior zilver, op de dubbele minitrampoline brons. Nick Welsman stond bovenaan de ranglijst van de jeugdspringers van dit toestel, zilver greep hij op de gewone minitramp. Bij de junioren waren er derde plaatsen voor Theo Mesplou (minitramp) en Daniël Eller (dubbele minitramp).

De uitslagen staan binnenkort op de site van KNGU Oost.