Goud voor Lars Vos bij NK Rotterdam

17 en 18 juni was Ahoy Rotterdam het decor voor de Nederlands Kampioenschappen, waar ruim 5000 sporters uit acht disciplines van de gymsport op het hoogste niveau van Nederland in actie kwamen. RKDOS was met 8 turners vertegenwoordigd. . Nu met foto's. 
 
 
Vanuit Kampen werden Lars Vos, Sander Kalter, Ricardo Solino Overmars, Elias Ridder en Lucas Holtman van RKDOS vervoerd met de bus die voor de gelegenheid ter beschikking werd gesteld door het Centre for Sports & Education. "Echt heel fijn dat de leerlingen van het CSE (het Centre for Sports & Education in Zwolle) een bus ter beschikking kregen. Dat is goed voor het groepsgevoel", aldus gelegenheidschauffeur Michael Hollander. 
 
Klik hier voor de foto's van zaterdag. 
Klik hier voor de foto's van zondag.
 
Podiumtraining in Ahoy Rotterdam  16 juni 2017
De podiumtraining verliep vlekkeloos, tot het moment dat Lucas begon aan zijn laatste toestel sprong, vertelt Robbert Jager. "Lucas kwam bij de landing verkeerd terecht. Het was voor iedereen duidelijk dat het goed mis was met zijn rechterknie. Michael Hollander is uren met Lucas in het ziekenhuis geweest. Inmiddels is duidelijk dat Lucas binnenkort geopereerd moet worden. Het is jammer dat hij voorlopig niet kan turnen," vertelt een aangeslagen Robbert Jager. Hoofdtrainer Hollander blijft optimistisch: "Lucas is super gemotiveerd om er weer bovenop te komen. De andere jongens van RKDOS hebben zaterdag en zondag voor Lucas geturnd". 
 
Zaterdag 17 juni 2017 meerkamp NK
 Het publiek was in grote getalen gekomen en genoot van de vele hoogtepunten en liet dat blijken door luidkeels te roepen en luid te applaudisseren. Ook vanuit de pers was er veel belangstelling voor "Fantastic Gymnastics". Vanuit de NOS was Hans van Zetten aanwezig die het turnen van commentaar voorzag. Ook een cameraploeg van SBS6  was aanwezig, evenals TV Rijnmond, Omroep Fryslan en Supporters van Sport. Verder waren er ook verslaggevers van de Volkskrant, Leeuwarder Courant, BN de Stem, Haarlems Dagblad, Limburger en Trouw. 
 
Lars Vos, eredivisie Junior 1, niveau 2, turnde een zeer goede wedstrijd. In totaal waren er op dit niveau 16 deelnemers. Hij belandde net naast het podium en eindigde als 4e met 69,317 punten.  "Op brug had Lars zaterdag de hoogste score met 12,333 punten", vertelt een trotse Hollander. Sander Kalter werd 11e met 63,033 punten en Ricardo Solino Overmars 12e met 62,917 punten. 
 
Trainer Robbert Jager was ook enthousiast over Elias Ridder, eredivisie jeugd (niveau 2): "Hij zat goed in zijn wedstrijd. Alleen jammer dat hij op het einde van de oefening op voltige viel." Elias werd tijdens de meerkamp 5e met 64,183 punten. 
 
Ahoy Cup
De beste 1e en 2e divisie turners hadden ook hun wedstrijd in Ahoy. Tijdens het NK werd op zaterdag 16 juni 2017 in Wedstrijdhal 1 de meerkamp van de Ahoy Cup geturnd. De Ahoy Cup had or de heren, in tegenstelling tot de dames, geen toestelfinales. Theo Boerrigter begeleidde de broers Lars en Jorn Boerrigter. Beiden stonden op het podium met respectievelijk een 2e en 3e plaats. Lars Boerrigter had tijdens de meerkamp de hoogste score op vloer en sprong. De afstand tot de nummer 1 was maar klein. Het scheelde nog geen punt. 
 
Zondag 18 juni 2017 toestelfinales 
 
NK goud voor Lars Vos
Lars Vos had zich weten te plaatsen voor maar liefst 3 toestellen: voltige vloer en brug. Lars turnde een perfecte oefening op voltige. Hij scoorde op dat toestel 12 punten en bleek goed voor goud. Lars Vos werd op vloer 6e met 11,35 punten en met 10,75 punten 4e op brug. 
 
Naast Lars hadden ook Elias Ridder en Syl Loman (beiden eredivisie jeugd, niveau 2) zich bij de beste 6 toestelfinalisten van Nederland weten te plaatsen. Elias Ridder werd op voltige 5e met 10,40 punten en Syl Loman werd op ringen 6e met 9,75 punten. 
 
Enzo Knol bij NK
"Heel goed dat RKDOS hier op het hoogste podium staat: het enthousiasmeert en inspireert veel turners.. Op een dag als vandaag zie je dat het ook andere mensen aanzet om zelf actief te gaan sporten en te bewegen, zoals Enzo Knol", aldus Michael Hollander over één van de bekendste en populairste Nederlandse vloggers. "Ik zag dat Enzo Knol en turner Bram Verhofstad [ook vlogger]  samen in het sportpaleis aan het vloggen waren. Mooie reclame voor de turnsport!". 
 
Het NK van Lars Vos was ook van belang voor de vraag of hij wordt geselecteerd voor de Eyof. Het European Youth Olimpic Festival vindt dit jaar plaats in Gyor, Hongarije van 22 tot en met 30 Juli. Het is een sportevenement voor jonge Europese sporters in de leeftijd tot en met 18 jaar, dat om de twee jaar wordt gehouden. Op het programma staan alleen olympische sporten. Tijdens het EYOF maken de sporters kennis met alle tradities van de Olympische Spelen en verblijven in een olympisch dorp. Net als de Olympische Spelen heeft het EYOF een zomer- en een wintereditie. Het EYOF is bedoeld als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de weg naar de top. Het absolute hoogtepunt is deelname aan de Olympische Spelen. De selectie hiervoor wordt later bekend gemaakt.