8 Medailles voor RKDOS in Doetinchem

Zaterdag 27 januari trad RKDOS met maarliefst 17 turners aan in Doetinchem. In verschillende divisies werd er geturnd om plaatsing voor de landelijke wedstrijden of om het eremetaal in de districtsfinales. Er werden goede resultaten neergezet, waardoor er met 4 keer goud, 3 keer zilver en 1 keer brons kon worden teruggekeken op een geslaagde dag!  Klik hier voor de foto's!

In wedstrijd 1 van vandaag moest Jayden en Jorrit (Instap niveau 16) aan de bak. Voor een plaats in de volgende ronde moesten zij over 2 wedstrijden bij de beste zes turners van hun niveau eindigen. Jorrit was al zeker van een plaats in de volgende ronde na een derde plek in wedstrijd 1 en wist vandaag knap op de vierde plaats te eindigen. Jayden moest aan de bak, maar wist zich helaas met een 9e plek niet te plaatsen voor de 1/4 finale. 

In wedstrijd 2 was het tijd voor maarliefst 10 heren om zich te bewijzen. Camiel, Mark, Vincent (Pupil niveau 14), Tygo, Maarten en Damian (Pupil nveau 15) moesten strijden voor plaatsing in de volgende ronde. Bij de pupillen niveau 14 gingen alleen de beste 3 turners door. Vincent (5e) en Marc (4e) wisten zich helaas net niet te plaatsen. Camiel won voor de tweede keer op rij het zilver en verzekerde zichzelf van een plek in de volgende ronde. 

Voor Yashwin, Seth (Instap 15), Noah en Herman (Pupil 13) was het meteen al de finale van het districtskampioenschap. Zij wisten alle 4 een medaille mee naar huis te nemen. Yashwin en Noah het goud en Seth en Herman het zilver. Deze mannen konden al dat metaal gelukkig meenemen naar Kampen, omdat zij met zijn allen in een grote touringcar richting Doetinchem zijn vertrokken (zie foto). De stemming tijdens de terugweg was uiteraard opperbest!  

Aan het einde van de middag in wedstrijd 3, ook een districtsfinale, turnden Martinus (Jeugd Niveau 9), Thom (Junior 1 Niveau 8), Merijn (Junior 1 Niveau 7), Steijn en Jurian (Junior 2 niveau 6). Martinus kwam niet op alle toestellen in actie en eindigde daardoor op een 11e plaats. Thom werd in zijn niveau knap 4e en Merijn nam de gouden medaille in zijn divisie mee naar huis. Steijn en Jurian vochten lang om de gouden medaille, maar met een klein verschil belande Steijn op een eerste plaats en Jurian op een 3e plek. 

Al met al een geslaagde dag voor de turners van RKDOS! Mannen, goed gedaan!