RKDOS Turners doen goede zaken in Zierikzee

ZIERIKZEE - Tijdens de kwalificatiewedstrijden op zaterdag 10 en zondag 11 maart in Zierikzee hebben de turners van RKDOS in verschillende divisies goede zaken gedaan met het oog op de volgende ronde.

Turners Merijn den Dunnen (2e divisie Junior I), Romme Kamps en Steijn strikkers (2e divisie Junior II), Seth Fuchten en Yashwin Kolk (1e divisie Instap) en Thom Vermeulen (3e divisie Junior I) kwamen op de verschillende dagen in actie.

Merijn mocht het spits afbijten op zaterdagmiddag en liet een strakke wedstrijd zien. Hij eindigde als 7e met 63.000 punten, slechts 0,2 punten achter op de nummer 5. Een goede basis voor de tweede kwalificatiewedstrijd! Romme Kamps turnde zichzelf met een 1e plaats al veilig voor de volgende ronde. Hij liet met 68.250 de concurrentie ruim achter zich. In diezelfde divisie turnde Steijn Strikkers zichzelf met 66.050 naar een 11e positie. Met een deelnemersveld van 36 turners heeft ook Steijn nog volop uitzicht op de volgende ronde. Jurian Dekker kwam dit weekend in deze categorie niet in actie vanwege een studiereis met school. Hij zal zich in de volgende kwalificatie van zijn beste kant moeten laten zien om ook een plek bij de beste 18 te bemachtigen.
Op zondagmorgen kwamen Seth Fuchten en Yashwin Kolk in actie tijdens hun 1e plaatsingswedstrijd in de 1e divisie Instap. Beide jongens turnden een goede wedstrijd en in een deelnemersveld van maarliefst 42 turners doen de jongens met een respectievelijke 11e en 12e plek nog volop mee in de strijd om een plekje in de halve finale. 
Voor Thom Vermeulen was direct presteren een vereiste. Hij turnde zijn 1/8 finale en moest zich dus meteen deze wedstrijd bewijzen. Thom trainde een prima wedstrijd, maar door een verslikking op ringen wist hij zich met 53.850 punten helaas niet bij de beste 12 twaalf te plaatsen.
Al met al weer een druk turnweekend achter de rug met wisselende, maar met boventoon goede prestaties door de turners van RKDOS! Binnenkort mogen zij door voor kwalificatie nummer 2. Mochten de jongens zich plaatsen voor de halve finale, dan zullen zij in actie komen in het door RKDOS Turnen Heren georganiseerde turnweekend in ons thuishonk in Kampen. Een mooie gelegenheid om de kunsten van 'ónze jongens' te komen aanschouwen!