Turners RKDOS schitteren op NK in Ahoy

ROTTERDAM -  23 en 24 maart vonden de nationale finales van het heren turnen plaats in een imposant Ahoy Rotterdam. Tijdens dit Nederlands Kampioenschap kwamen voor de Kampense vereniging RKDOS 4 turners in actie op het hoogste niveau. Nog eens 4 turners streden in diezelfde hal voor de AhoyCup.

 


Voorbereiding
Na een intensieve periode van trainen en voorbereiden, werd er op donderdag door Sander Kalter, Elias Ridder, Ricardo Solino Overmars (allen eredivisie, junior 1), Syl Loman (eredivisie jeugd), Wessel Loman en Lars Boerrigter (AhoyCup niveau 4) al afgereisd naar Rotterdam. Er wordt daar geturnd op iets andere toestellen dan in hun thuishonk, waardoor zij tijdens de zogenaamde podiumtrainingen tijd krijgen om optimaal te wennen aan hun sportomgeving. “De voorbereidingen verliepen prima en de mannen zijn klaar voor het echte werk”, aldus een meegereisde trainer Michael Hollander, na afloop van de podiumtrainingen.

Verrassend succesvol
Tijdens de wedstrijden werd het al snel duidelijk dat vooral Sander Kalter het op de meerkamp moest gaan doen. Hij zette solide oefeningen neer en behaalde op sprong de hoogste score van alle deelnemers. Hij werd met een totaalscore van 70.383 derde in de hoogste categorie en mocht een welverdiende bronzen plak in ontvangst nemen. Elias Ridder werd met goede scores op ringen, voltige en brug zeer knap zevende en Ricardo Solino werd, ondanks dat hij niet aan alle toestellen deel kon nemen, elfde. “Ondank de goede voorbereidingen zijn dit resultaten die we niet hadden verwacht. Prachtig voor de jongens om hier te staan en dan ook nog zo goed te kunnen presteren. Petje af!” Aldus een trotse Hollander.
Tijdens dit grootse turnweekend vonden in Rotterdam ook de wedstrijden om de AhoyCup plaats. De beste 9 turners van hun divisie hebben zich hier tijdens de bondsfinale voor geplaatst. Voor RKDOS zijn dit Lars Boerrigter, Wessel Loman (niveau 4), Jurian Dekker en Romme Kamps (niveau 6). Romme en Wessel vielen met een vierde en een vijfde plek net buiten het podium en Lars en Jurian werden respectievelijk achtste. “In een veld van de 18 beste turners van Nederland zijn ook dit resultaten om bijzonder trots op te zijn” Tijdens de meerkamp konden alle heren zich plaatsen voor de toestelfinales op zondag. RKDOS wist hierin maarliefst 26 plaatsen te bemachtigen. “Met zoveel toestelfinales in 1 wedstrijdronde hebben we trainers moeten laten invliegen op zondag om zo voldoende begeleiding te creëren. Fantastisch.” Zegt Hollander met een kleine knipoog.
Tijdens de toestelfinales bleven de resultaten ook niet uit. Er werden Nederlands Kampioenen afgeleverd op Vloer in de vorm van Lars Boerrigter en op Sprong door Jurian Dekker. Daarnaast wist oud RKDOS’er Lars Vos voor zijn vereniging O&O Zwijndrecht de gouden plak binnen te slepen op Voltige. Daarnaast werden er maarliefst 4 zilveren medailles gehaald en 7 bronzen. “We mogen met trots terugkijken op een geslaagd weekend. Dit is waar de jongens een jaar lang hard voor trainen en het is mooi om samen met hen vervolgens zo’n prachtig resultaat neer te zetten”, lacht de trotse trainer.