Drie teamfinales voor RKDOS tijdens NK Teams

Zaterdag 3 november hebben de instappers en pupillen van RKDOS uitstekende zaken gedaan tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Teams in de tweede en derde divisie. Beide teams kwalificeerden zich als TWEEDE ????voor de nationale titelstrijd, die over twee weken in Nijmegen plaats zal vinden.

 

Ook de junioren verzekerden zich, ondanks een paar grote fouten, ruimschoots voor de finale in de eerste/tweede divisie. De jeugdturners, die allen voor de eerste keer hun opwachting maakten in de keuze oefenstof haalden de finale niet.

Team I met Tim Regterschot en nationale debutanten Niek Zwep, Amando Piening, Milan Daalmeijer en Levi Hakvoort deden het uitstekend. In de derde divisie haalde het jonge team met een totaalscore van 320,550 ruimschoots de finale (limiet 285,000).

De turners uit Team II (tweede divisie) met Jayden van Sermondt, Jorrit Lassche, Tycho Dekker, Marc Vermeulen en gastturner Vigo van de Made (STTH Hoogeveen) mogen het over twee weken eveneens in de finale laten zien. Met 323,800 bleef ook dit team ruim boven het door de bond vastgestelde limiet.

De junioren met Jurian Dekker, Romme Kamps, Steijn Strikkers, Jorrit Koldeweij en Kevin Robben (eveneens als gastturner van STTH) maakten hier en daar fouten. Met nieuwe oefeningen en meer moeilijkheid is het vroeg in het seizoen vooral aftasten en uitproberen. Over twee weken zullen de oefeningen stabieler moeten zijn om voor eremetaal te gaan. Als vierde geplaatst gaan deze mannen de finale in.

De jeugdturners Maarten Hakkers, Tycho Kruithof, Vincent Kleppe, Damian Karel en Camiel Breet maakten voor het eerst hun opwachting in de keuze oefenstof (12 jaar e.o.). Samen met Nick Willemsen van Margriet Didam was het hard werken. De debutanten in de keuze oefenstof haalden de finale niet, maar een leerzame wedstrijd en een hoop motivatie mee terug in de tas naar Kampen om begin januari individueel aan het wedstrijdseizoen te starten.

Op zondag 18 november zijn de finales in Nijmegen. De komende weken zal er hard gewerkt worden om daar met de drie teams optimaal aan de start te verschijnen.