Landelijk wedstrijdseizoen afgetrapt in Amsterdam

9 MAART 2019, TOPSPORTCENTRUM OOKMEER, AMSTERDAM - Het landelijke wedstrijdseizoen is afgelopen weekend voor RKDOS afgetrapt in Amsterdam. Seth en Herman mochten zaterdag het spits afbijten in de landelijke talentendivisie in wedstrijd 1. Later op de dag werden zij gevolgd door Thom en Steijn.

Wedstrijd 1 (Herman en Seth)
Seth en Herman: Doel = wedstrijd programma turnen en zoveel mogelijk letten op de E-score (netheid)!
Seth: 7e plaats, score – 98.300 ´– Talentendivisie Instap
Herman: 10e plaats, score = 87.450 – Talentendivisie Pupil
Seth en Herman hebben een goede wedstrijd geturnd. Ze hebben keurig geturnd en laten zien wat ze op dit moment beheersen van de oefenstof. We hebben nu nog een maand om de (lastigere) getrainde elementen volledig onder controle te krijgen zodat de D-scores nog omhoog gaan waardoor ze meer punten kunnen verdienen voor hun oefening.
Herman: brug was voor Herman wel zijn beste toestel van de dag. Hij liet hier zien waar het op de wedstrijden om draait: een oefening laten zien die hij volledig veilig en met een hoge graad van esthetisch en technisch meesterschap kan uitvoeren. Met een score van 16.600 was hij op dit toestel 6e geworden.
Seth: sprong was zijn beste toestel van de dag. De jury gaf hem 18.800 punten voor zijn sprongen en daarmee had hij de 4e hoogste score van zijn niveau.
Beide mannen hebben een goede uitgangspositie voor de volgende wedstrijden.

Wedstrijd 3 (Thom) – 3e Divisie Junior I
Thom begon super goed aan zijn wedstrijd. Hij had er zin in, was gefocust en werkte netjes. Helaas viel hij bij zijn 3e toestel 2x met hetzelfde element waardoor de score jammer genoeg erg tegenviel. Ondanks netjes turnen op de resterende toestellen is het hem niet meer gelukt om de verloren punten op te halen. Thom werd 29e met een score van 57.050 punten en is daarmee helaas uitgeschakeld in de 1/8 finale.

Wedstrijd 4 (Steijn) – 2e Divisie Junior II
11e plaats, score = 63.350
Steijn was als een van de eersten aan de beurt op zijn starttoestel sprong. “Als sprong als eerste goed gaat, dan kan de rest al bijna niet meer fout.” Hij zette zijn score en zijn woorden kracht bij met goede oefeningen op de volgende twee toestellen. Tot aan Voltige stond Steijn knap bovenaan het scorebord. Helaas 2 vallen op dit onderdeel, waarmee hij kelderde in het klassement. Een goede wedstrijd, op dat ene toestel na, leverde hem een elfde plaats op met 63.350 punten Dit is een goede uitgangspositie op weg naar de tweede kwalificatiewedstrijd!

Alle heren hebben vandaag hard gewerkt en mogen net als ik trots zijn op hun prestatie!

Rommé