Gymnastiek - Turnfungroep

Momenteel (augustus 2019) is er voor de meisjes een wachtlijst voor de beide groepen turnfun

Vanaf seizoen 2018/2019 proberen wij in te spelen op de continuroosters die door steeds meer basisscholen gehanteerd worden. Daarom is er in beide groepen plek voor kinderen uit de basisschoolgroepen 1 t/m 4. In overleg met de leiding wordt uw dochter in een van beide groepen ingedeeld.
Sinds januari 2010 zijn wij een nieuwe groep begonnen, waar meisjes in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar, ofwel meisjes uit groep 1 en 2 van het basis onderwijs, kunnen komen sporten. Het idee ontstond om een extra groep op te richten, waarin gymnastiek en turnen gecombineerd zou worden. De perfecte lokatie was snel gevonden en zo komt het dat in Turn Centrum Kampen op vrijdagmiddag een enthousiaste groep meiden in de zaal staat.

Vanaf augustus 2015 is hier een groep bijgekomen voor meisjes van 6 t/m 8 jaar, ofwel meisjes uit groep 3 & 4 basisonderwijs. Zij trainen iedere vrijdamiddag, m.u.v. vakanties eveneens in Turn Centrum Kampen.

In deze lessen wordt spelenderwijs een warmingup gedaan in bijvoorbeeld spel- of dansvorm. Hierna gaan de kinderen de basiselementen van gymnastiek aanleren. En als afsluiting volgt er weer een spelmoment. Ieder kind kan op haar eigen niveau meedoen, omdat wij heel goed inzien dat niet iedereen gelijk is. Zo zal ook aan het eind van het seizoen naar alle, dan 6 jarige meisjes, gekeken worden of zij in aanmerking komen voor het echte turnen. Maar mochten zij dat niet willen, dan kan zij ook gewoon naar de recreatiegroepen doorstromen.

De groep die is begonnen in januari 2010, bestaat uit 2 jonge selectiemeisjes en alle andere meisjes komen uit de recreatiegymgroep of vanuit de ouder- en kindgymgroep.

Momenteel bestaat de gehele groep uit meisjes vanuit de recreatie of vanuit de ouder- en kindgym groepen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens contact op met: Sandra Klappe, leidster meisjes recreatiegymnastiek, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of voor de heren met Tessa Lammers, leidster jongens recreatiegymnastiek, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Groep 1 vrijdagmiddag 13.45 uur tot 14.45 uur in Turn Centrum Kampen
Groep 2 vrijdagmiddag 14.45 uur tot 15.45 uur in Turn Centrum Kampen